У Нідерландах відкрили перший у світі міст, надрукований на 3D-принтері

17 жовтня 23:11

За словами авторів проекту, він здатний витримати вагу 40 вантажівок.

 

В голландському місті Гемерт відкрили перший у світі міст, надрукований на 3D-принтері. Він призначений для використання велосипедистами.

Робота над печаткою мосту, що складається з близько 800 шарів, тривала три місяці Він створений з посиленого, попередньо спресованого бетону, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на голландське видання NOS.

"Одним з переваг друку мосту є те, що потрібно набагато менше бетону, ніж у звичайній техніці, в якій заповнюється прес-форма. Принтер розміщує бетон тільки там, де це потрібно", - сказав представник технологічного університету Ейндховена.

Міст довжиною до 8 метрів з'єднує дві дороги над невеликим струмком. Автори проекту випробували його навантаженням в дві тонни, хоча запевняють, що він витримає вагу 40 вантажівок.

Як відомо, Нідерланди разом з США і Китаєм відіграють провідну роль у впровадженні технології 3D-друку.

В 2018 році одна з голландських компаній планує відкрити надрукований із сталі міст через один з каналів Амстердама.

Нагадаємо, що раніше компанія Google спільно з міністерством культури України запустила онлайн-екскурсію по музеях України під відкритим небом. Відправитися в 3D-тур по семи музеям можна на сайті проекту.

Крім віртуальної подорожі, на сайті можна дізнатися про історію життя в різних регіонах, а також ознайомитися з народною архітектурою та побутом. 3D-тури по музеях також доступні в режимі Street View) на Картах Google.

Як повідомляється у блозі компанії, проект є частиною кампанії "Автентична Україна" і складається з музеїв народної архітектури та побуту в Києві (Пирогово), Львові ("Шевченківський гай"), Переяславі-Хмельницькому та Ужгороді, а також з Центру народознавства "Мамаєва Слобода" (Київ), Запорізької Січі - заповідника "Хортиця" (Запоріжжя) і резиденції Богдана Хмельницького в Чигирині.