У небі над Кубою вибухнув болід

02 лютого 11:54

Фрагменти боліда впали на будинки та в околицях міста Віньялес.

 

Над західною частиною Куби вдень 1 лютого вибухнув болід, інформації про жертви або руйнування на даний момент немає. Як повідомляє N+1, місцеві жителі збирають фрагменти об'єкта, які впали на будинки та в околицях міста Віньялес.

За словами очевидців, потужний вибух прогримів в небі над провінцією Пінар-дель-Ріо на заході Куби близько 13:30 за місцевим часом (22:30 за Києвом). Відзначається, що на місці падіння небесного тіла знайдені його передбачувані уламки розміром до 20-30 сантиметрів.

Місцеві ЗМІ стверджують, що мова йде про вибух боліда, а не техногенну подію. На місце падіння об'єкта була направлена група вчених для збору та аналізу зразків.

У середині лютого 2013 року жителі багатьох регіонів Уралу спостерігали болід - вогненну кулю з хвостом, чий політ завершився яскравим спалахом і вибухом. Маса космічного тіла до вибуху, за оцінками вчених, становила близько 10 тисяч тонн, розмір - близько 17 метрів. За результатами аналізу фрагментів було встановлено, що челябінський метеорит відноситься до класу звичайних хондритів.

На думку дослідників, вік метеорита приблизно дорівнює віку Сонячної системи.