У Луганській області почали відновлювати аналогове телерадіомовлення

11 квiтня 00:04

Раніше його відключили через заборгованість по електроенергії.

 

В. о. голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь повідомив в Facebook, що в Луганській області почали відновлювати телерадіомовлення.

"Питання відновлення української мовлення вирішено... Теле - і радіосигнал в аналоговому форматі вже доступний глядачам і слухачам всієї Луганщини, в тому числі й окупованої частини", – написав він.

Гендиректор філії Національної громадської телерадіокомпанії UA Донбас Андрій Шаповалов уточнив: "Почали включати, Лисичанськ, Біловодськ вже, решта в процесі", передає Корреспондент.net

Держсекретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко під час слухань у парламентському комітеті зі свободи слова 10 квітня повідомив, що підключити передавачі дозволило поновлення заборони знеструмлювати стратегічні об'єкти, зазначає Радіо Свобода.

"В 2015 році було введено заборону відключення стратегічно вразливих об'єктів. У лютому цю заборону було скасовано, і коли виник борг – почали відключати. Два тижні тому ми знову цю постанову провели. З вчорашнього дня (9 квітня – ред.) знову заборонено відключати. Відключень більше не буде", – сказав він.

Нагадаємо, 8 квітня в Луганській області відключили телебачення і радіо. Телевежа в Лисичанську знеструмлена з 4 квітня з-за боргів. У НТСУ заперечували несплати перед Концерном РРТ.

Читайте також: Порошенко заявив про підтримку Супрун, але рішення суду коментувати відмовився

Нагадаємо, з 1 вересня 2018 року в Україні відключили аналогове ТБ. Раніше повідомлялося, що Кабмін залишить аналогове ТБ на прикордонних територіях України.

Телевізор є критично важливим для перемоги на виборах і існуванні в політиці. Докладніше про те, хто виграє від переходу на "цифру" читайте в матеріалі Костянтина Трофименко "Скандальне ліцензування, або Боротьба за "телевізор" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".