У Києві встановили рекорд з масового запуску дронів

12 березня 20:15

Безпілотники запускали на НСК "Олімпійському".

 

У Києві 12 березня в рамках форуму InnoTech Ukraine встановили новий рекорд України з наймасовішого почергового зльоту дронів на одній локації. До участі у заході запросили всіх бажаючих володарів безпілотників. Вранці на "Олімпійському" в повітря підняли безпілотники більше двох десятків людей, а представник Книги рекордів України зафіксував досягнення.

Читайте також: Світломузичне шоу квадрокоптеров потрапило в Книгу рекордів Гіннесса

Наймолодшим учасником дрон-марафону став дев'ятирічний киянин Михайло Белл. Хлопчик захоплюється математикою, бере участь в олімпіадах і мріє стати інженером. Свій дрон Міша отримав в подарунок на день народження. Як зізнається Михайло, його метою було не стільки встановити рекорд, скільки вдосконалити свої навички управління безпілотниками.

У рекордному запуску брали участь також представники центру підтримки української аеророзвідки. Киянин Сергій Гаврис розповів DT.UA, що представник канадської діаспори організував виробництво дронов в Тернополі і постачає безпілотники центру, а співробітники навчають на них українських бійців управлінню.