У Китаї зафіксували другу смерть після зараження новим вірусом

17 сiчня 16:51

69-річний чоловік помер 15 січня.

 

Влада Китаю заявила про другу смерть після зараження раніше невідомим коронавірусом, який викликав спалах пневмонії в країні. Як повідомляє Reuters, 69-річний чоловік помер 15 січня.

Він був госпіталізований з нирковою недостатністю та серйозними ушкодженнями багатьох органів. Незважаючи на те, що на даний момент в число хворих входять тільки ті, хто подорожував у місто Ухань, у ВООЗ попередила про можливість подальшого поширення вірусу і попередили лікарні по всьому світу.

Що конкретно викликало спалах захворювання на даний момент невідомо, але вважається, що епіцентром був рибний ринок Уханя.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Після спалаху пневмонії з невідомим збудником, що сталася в Ухані в грудні 2019 року, невідомий коронавірус виявили у 41 людини в Китаї. Крім того, його діагностували у однієї жінки в Таїланді, яка прилетіла туди з Ухані. Крім того, випадок захворювань було зафіксовано також у Японії.

9 січня померла перша людина, яка заразилася на вірусом. Чоловік, який став першою жертвою вірусу, часто купував морепродукти на місцевому ринку. У нього були діагностовані також пухлина черевної порожнини та хронічне захворювання печінки. Лікування, яке провели медики, не дало ніяких результатів, чоловік помер від зупинки серця.