У Китаї пройшли випробування роботизованого судна для запуску ракет

04 лютого 14:09

Плавуча платформа призначена для запуску метеорологічних ракет.

 

Китайські вчені випробували роботизовану плавучу платформу, яка призначена для запуску метеорологічних ракет. Як повідомляє space.com, технологія дозволить дослідникам краще зрозуміти особливості атмосфери над океанами.

Наголошується, що випробування платформи пройшли ще у 2016 і 2017 роках, разом з тим, їхній опис було опубліковано тільки зараз. Вивчення атмосфери над океанами вимагає великих витрат і відбувається за допомогою планерів і кораблів. Тепер же китайські дослідники вирішили використовувати для цих цілей плавучу платформу.

Ракети, запущені за допомогою платформи, несуть метеорологічне обладнання і піднімаються на відстань восьми кілометрів над океаном. Оскільки перші тести вже проведені, вчені сподіваються запустити в роботу мережу подібних платформ, які допоможуть їм стежити за тайфунами. Крім того, дослідники збираються оснастити судна більш досконалими океанографічними датчиками.

Раніше Японія запустила супутник для створення штучних зорепадів. Супутник містить 400 невеликих кульок, яких вистачить для створення 20-30 зорепадів над Хіросімою.