У Китаї для боротьби з поширенням коронавіруса використовують дрони з гучномовцями

01 лютого 17:32

За допомогою рації поліція повідомляє про небезпеку вірусу.

 

Влада Китаю задіяла дрони для боротьби з поширенням коронавіруса. Як повідомляє Global Times, дрони підлітають до людей і закликають не виходити на вулицю без маски або взагалі залишитися вдома.

До дронам кріпиться рація, за допомогою якої поліція попереджає про небезпеку вірусу. Дрон підлітає до людини, яка вийшла на вулицю, і повідомляє про те, що влада рекомендує не виходити з дому. Поліцейські просять повернутися додому, добре вимити руки і залишатися в приміщенні. Або ж за допомогою дрона поліцейські просять жителів Китаю вдягти маски на обличчя.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Китайський коронавірус не підтвердився у дівчини з Рівного

За даними Національної комісії охорони здоров'я в Пекіні, станом на 00:00 1 лютого були офіційно підтверджені 11 311 випадків захворювання у 31 провінції, муніципалітетах і автономних районах Китаю, померли 259 осіб. За межами Китаю діагностовані з потенційно смертельним вірусом 120 осіб.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". Таке рішення прийняли незалежні експерти ВООЗ на екстреній нараді 30 січня.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР ввела жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Детальніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".