У Канаді побудують космодром для українських ракет "Циклон-4М"

08 червня 01:22

Шотландія видала дозволи канадській компанії на будівництво космодрому.

 

Компанія Maritime Launch Services (MLS) отримала дозвіл від Міністерства охорони навколишнього середовища Нової Шотландії на подальші кроки з будівництва космодрому для українських ракет Циклон-4М. Як повідомляє Space.com.ua, тепер компанія повинна отримати дозвіл на оренду землі.

Президент і виконавчий директор MLS Стів Матьє заявив, що нещодавно відвідав Україну, щоб побачити, на якому етапі виробництва знаходяться компоненти для ракети Циклон-4M. У поїздці Матьє супроводжував і потенційний ключовий інвестор.

Зокрема, Матьє повідомив, що він був вражений прогресом ЮМЗ, відзначив нове виробниче обладнання, включаючи 3D-принтери, які зараз використовуються для побудови деяких компонентів.

Крім того, MLS провела переговори з більш ніж одним виробником великих супутникових угрупувань по використанню космічного порту для запуску супутників. У той же час, деталі цих переговорів Матьє не коментує.

Як повідомлялося, в Україні може з'явитися перший в історії плавучий космодром. З такою ініціативою виступило державне підприємство "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім.А.М.Макарова" (Дніпро). "Південмаш" пропонує створити плавучу платформу для запуску ракет.