У грі Minecraft з'явиться безкоштовний освітній контент для дітей

25 березня 17:01

Доступ до контенту буде відкрито до 30 червня.

 

Компанія Microsoft заявила про те, що в грі Minecraft тимчасово з'явиться безкоштовний освітній контент для дітей. Доступ до нього буде відкритий безкоштовно до 30 червня, а його запуск пов'язаний з тим, що школярі вимушено сидять вдома під час карантину, повідомляється на сайті гри.

"Вчителя по всьому світу роблять все можливе для того, щоб надати цифрові уроки для півмільярда учнів, які не ходять до школи через пандемію COVID-19. Це непросте завдання, і ми хочемо зробити нашу вклад в те, щоб зберегти молоді уми гострими і стимульованими", - йдеться в заяві.

У грі з'явилася нова освітня категорія. Відзначається, що навчальні ігри можна грати як в поодинці, так і з дітьми, батьками або друзями. Не виходячи з дому, можна вивчати МКС і структуру ока людини.

"Ми також включили десять світів з нашої спільноти творців Marketplace! Ви можете досліджувати відновлювану енергію, морську біологію, історію Греції і багато іншого! Світи включають плани уроків, творчі листи, складні завдання і хитрі головоломки", – заявили в Microsoft.

Освітній контент Mincraft доступний за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Станом на 25 березняофіційно підтверджено 113 випадків захворювання на Covid-19. Один хворий українець уже вилікувався. Чотири випадки стали летальними. Кабінет міністрів оголосив про запровадження в країні надзвичайної ситуації терміном на 30 днів.

З 12 березня в Україні діє карантин. Зокрема, у країні призупинили навчальний процес, заборонили пасажирські перевезення на міжрегіональному, міжміському, внутрішньорегиональном сполученні. Також заборонені залізничні перевезення.

У 10 регіонах вже введений режим надзвичайної ситуації. Відсьогодні режим НС почне діяти в Запоріжжі.

Докладніше про відмінності між режимом надзвичайної ситуації і надзвичайним станом, а також про механізми їх введення читайте в матеріалі ZN.UA.