У Гонконзі розробили вакцину проти китайського коронавіруса

28 сiчня 18:31

Випробування на людях можна буде почати, за найоптимістичнішими прогнозами, у наступному році.

 

Група дослідників в Гонконзі вже розробила вакцину проти так званого "китайського коронавіруса" 2019-нCoV, епіцентром поширення якого стало місто Ухань провінції Хубей, повідомляють азіатські ЗМІ.

Зазначається, що використовувати вакцину можна буде тільки після клінічних випробувань, які ще не провели.

Тести вакцини на тварин займуть кілька місяців. Випробування на людях можна буде почати, за найоптимістичнішими прогнозами, у наступному році. Тільки після таких випробувань можна починати масове використання вакцини.

Вакцину проти "китайського коронавіруса" розробляють також в центральній частині Китаю і США.

У вірусологічній лабораторії ДУ "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" при проведенні планового дозорного епіднагляду за циркуляцією вірусів грипу та ГРВІ на території Києва виявили коронавірус HKU1, який викликає тільки захворювання верхніх дихальних шляхів легкого або середнього ступеня тяжкості.

Станом на 28 січня число загиблих в результаті спалаху коронавіруса досягло 106 осіб, число підтверджених випадків зросло майже до 4500. Про випадки захворювання також повідомляли влада Південної Кореї, Таїланду, Тайваню, В'єтнаму, США, Сінгапуру, Саудівської Аравії, Непалу і Канади.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Детальніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".