Трамп просить Південну Корею про допомогу в боротьбі з коронавірусом

25 березня 08:20

Південна Корея відправить в США своє медичне обладнання.

 

Південна Корея заявила, що відправить у США медичне обладнання для боротьби з коронавірусом після термінового запиту президента США Дональда Трампа. Своєю чергою, Трамп пообіцяв допомогти корейським фірмам отримати схвалення уряду США, пише Reuters.

Зазначається, що після новина про медичне співробітництво між країнами, акції південнокорейських виробників тестових наборів для боротьби з коронавірусом різко підскочили.

Після великого спалаху захворювання на початку епідемії, Південна Корея впродовж кількох днів провела широкомасштабні випробування, швидко запустивши агресивну програму для виявлення підтверджених випадків та відстеження їх контактів.

План боротьби Південної Кореї отримав схвалення від світових експертів, оскільки за весь час в країні зафіксували лише 125 випадків смерті, а за останні 13 днів кількість нових інфекцій на день становила нижче 100.

Спочатку Сполучені Штати зробили невеликі випробування самостійно та масово закривали частини країни, де інфекція швидко розповсюджувалась та заражала тисячі людей на день.

У ході 23-хвилинного телефонного дзвінка Трамп сказав президенту Мун Дже-Іну, що він допоможе корейським виробникам отримати схвалення від Американської адміністрації харчових продуктів та лікарських засобів (FDA) на їх обладнання.

Вже 10 березня, Південна Корея повідомила, що пік захворюваності коронавірусом у країні минув. За весь час розповсюдження коронавірусної інфекції у Південній Кореї загалом було зареєстровано 7 300 випадків інфікування. Одразу після початку інфікування Covid-2019 місцева влада вжила активних профілактичних заходів та розпочала проведення тестів на виявлення недуги. Щодня здійснювалося близько 15 тис. аналізів.

Українські фахівці також звернули увагу на вражаючі результати у боротьбі з коронавірусною інфекцією у Кореї. Бізнес-аналітики пропонують Україні перейняти збалансовані продумані заходи країн, зокрема Південної Кореї та Тайваню, які майже не обмежували суб'єктів господарювання, а натомість забезпечили масові тестування, швидку ізоляцію носіїв і хворих, відстеження контактів хворих, ізолювання виключно ризикових груп населення. На думку експертів, такі дії будуть значно ефективнішими у боротьбі з епідемією, та збереженні економіки, ніж введення довгого карантину.