Tesla представила електрокар Model Y

15 березня 10:54

Першим компанія випустить варіант електромобіля вартістю 47 тисяч доларів.

 

Компанія Tesla представила нову лінійку електрокарів Model Y. Як повідомляє ВВС, це друга доступна модель компанії. Першою Tesla випустить версію Model Y вартістю 47 тисяч доларів.

За словами засновника компанії Ілона Маска, більш доступний варіант електрокара, за ціною 39 тисяч доларів, буде доступний у 2021 році. Перша, більш дорога, версія Model Y зможе проїхати 482 кілометра (300 миль) на одному заряді. Стандартна модель зможе проїхати 370 кілометрів (230 миль) на одному заряді.

Model Y схожа на попередню доступну модель компанії, Model 3, але вона на 10% більша, а також обладнана панорамним дахом.

Нагадаємо, 7 серпня Маск написав у себе в Twitter про те, що розглядає можливість зробити Tesla непублічною компанією і викупити всі її акції з біржі за ціною 420 доларів. І додав, що у нього вистачить коштів на проведення цієї операції. Після цього акції Tesla зросли з 340 до 370 доларів. Група акціонерів Tesla подала до суду на Ілона Маска за маніпуляції із вартістю акцій.

Згодом Комісія з цінних паперів і бірж США розпочала розслідування через заяви Маска. SEC цікавило, чому Маск зробив таку заяву в сервісі мікроблогів, а не написав офіційного листа. Крім того, комісія забажала перевірити інформацію про те, що у Маска є кошти на викуп акцій. Розслідування заяв Маска також розпочало Міністерство юстиції США.

Пізніше Маск був відсторонений від керівництва компанією на три роки.