Tesla повідомила про першу смерть водія при їзді на автопілоті

01 липня 15:06

Автомобіль потрапив під причеп трактора на шосе.

 

Компанія Tesla заявила про перший випадок смерті водія Model S при їзді на автопілоті. Як повідомляється на сайті компанії, Національне управління безпекою руху на трасах США (NHTSA) вже почало розслідування даного випадку.

Інцидент стався під час руху Model S по трасі в режимі автопілота. Автомобіль потрапив під причеп трактора з високим дорожнім просвітом, який стояв перпендикулярно руху машини. Ні автопілот, ні водій автомобіля не ідентифікували причіп, пофарбований у світлий колір, як загрозу. За даними компанії, водій автомобіля помер на місці.

У заяві компанії зазначається, що повідомили в NHTSA про інцидент відразу ж після того, як про нього стало відомо. Крім того, представники компанії акцентують увагу на тому, що це перший випадок смерті водія при їзді на автопілоті, який позиціонується як допоміжний засіб пересування, при включенні якого водій транспортного засобу зобов'язаний тримати руки на кермі весь час руху автомобіля.

У вересні Tesla представила електрокар Model X. Під час презентації машини голова компанії Ілон Маск заявив про те, що модель оснащена кнопкою включення захисту від біологічної зброї.