Температура надувного модуля МКС виявився вище передбачуваного

23 листопада 17:48

На думку фахівців NASA, більш висока температура модуля не викличе проблем з його експлуатацією.

 

Дослідники NASA встановили, що температура в житловому надувному модулі Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) виявилася вищою, ніж припускали його розробники, повідомляється на сайті агентства.

Завдяки датчикам, які були встановлені всередині надувного модуля, NASA може стежити за BEAM. Зокрема, було встановлено, що температура всередині нього виявилася трохи вище передбачуваного. На думку вчених, це викликано тим, що за рахунок меншого контакту між складеними шарами модуля термоізоляція виявилася вище, ніж передбачалося.

Разом з тим, дослідники підкреслюють, що більш теплий BEAM краще холодного, оскільки низька температура всередині модуля підвищила б ймовірність утворення конденсату.

BEAM пристикувався до МКС у квітні цього року. Діаметр модуля становить близько трьох метрів, довжина – близько чотирьох метрів, важить модуль понад 1,3 т. Житловий обсяг модуля становить 16 метрів кубічних, розрахунковий термін служби – два роки. Компанія Bigelow Aerospace, що розробила модуль, має намір створити його аналог, який буде у 20 разів більшим, за BEAM.