"Супер-рознощик" з Великої Британії приніс коронавірус у три країни

11 лютого 18:25

Чоловік заразив мінімум 11 осіб.

 

Житель Великої Британії, чоловік середніх років, заразив коронавірусом мінімум 11 британців у трьох країнах світу. Як повідомляє The Guardian, це сталося тому, що він ще не знав про захворювання і небезпеку, яку несе для оточуючих.

Чоловік, ім'я якого не називається, подорожував в Сінгапур на конференцію, організовану його фірмою Servomex. Після конференції він передав вірус мінімум 11 іншим людям в трьох країнах, що викликає побоювання про існування так званих "супер-рознощиків".

Конференція проходила з 20 по 22 січня, в ній взяли участь 109 осіб, 94 з яких прибули з інших країн. Серед них був і чоловік з Уханя – міста, який став епіцентром спалаху.

Після конференції чоловік відправився на лижний курорт у Франції, де разом з родиною пробув з 24 по 28 січня. Після прибуття до Великої Британії, чоловік, все ще не знаючи про вірус, відправився в паб.

Тільки після того, як організатори конференції повідомили, що один з її учасників був заражений вірусом, у чоловіка виникли підозри. Коли виявилося, що він також заразився, згідно з протоколом, медики почали ідентифікувати всіх, з ким він контактував.

У суботу міністр охорони здоров'я Франції заявила про те, що у п'ятьох британців, включаючи 9-річну дитини, діагностовано коронавірус. У неділю стало відомо, що чоловік заразив ще одного громадянина Великої Британії, який зараз живе на Майорці, але був на французькому курорті. А в понеділок виявилося, що вірусом заразилися ще четверо жителів Британії.

Медики відзначають, що в зоні ризику зараження перебувають усі, з ким контактував чоловік, включаючи пасажирів літака, яким він летів з Франції до Великої Британії, які сиділи з ним поруч.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: ВООЗ дала нову назву китайському коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція DT.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Докладніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".