США дозволять деяким компанія співпрацювати з Huawei – NYT

10 жовтня 16:36

Адміністрація Трампа дозволить компаніям продавати "нечутливі товари".

 

Адміністрація президента США Дональда Трампа має намір дозволити деяким американським компаніям продавати китайському виробникові техніки Huawei "нечутливі товари", повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела.

Наголошується, що це може дещо послабити напруження, яке виникло між США і Китаєм. За даними джерел видання, минулого тижня Трамп доручив вивчити це питання.

Втрата доступу Huawei до американських комплектуючих та програм, наприклад, сервісів Google, загрожує продажам смартфонів компанії. Американські постачальники чіпів і інших комплектуючих стверджують, що припинення співпраці може призвести до мільярдних втрат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп анонсував торговельну угоду з Китаєм, зіславшись на те, що він назвав зростаючим економічним тиском на Пекін і втратою робочих місць в Китаї.

Торгова війна між Китаєм і Сполученими Штатами почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з ряду країн, в тому числі з КНР. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Дональд Трамп і Сі Цзіньпін погодилися на перемир'я в торговельній війні, домовившись відкласти до березня 2019 року введення нових торгових мит.

Детальніше про торгову війну між двома наддержавами читайте в матеріалі Олексія Їжака ""Холодна" війна з "гарячими" зіткненнями" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".