SpaceX випробувала двигуни для польотів на Марс

26 вересня 11:51

Компанія планує запустити пилотовану місію на Марс до 2024 року.

 

Компанія SpaceX успішно випробувала двигуни Raptor – потужну систему, яку компанія планує використовувати в ракеті для польотів на Марс. Фотографії випробувань двигуна опублікував на своїй сторінці в Twitter голова SpaceX Ілон Маск.

На знімках можна побачити потік полум'я, що утворюється двигуном, і Mach diamonds – візерунки, які утворюються вихлопними шлейфами надзвукового корабля.

Дати запуску пилотованої місії SpaceX на Марс поки немає, але відомо, що пилотирований корабель буде відправлений на Марс у 2024 році.

Компанія, як і раніше, планує відправити перший корабель на Марс у 2018 році. Тоді до Червоної планети буде відправлений корабель серії Dragon, розроблений для доставки вантажів на МКС. У разі якщо все пройде успішно, SpaceX буде відправляти ракети на Марс кожні 26 місяців. А вже у 2024 році Маск планує відправити на Червону планету першу ракету з людиною на борту.

Раніше Маск запропонував почати колонізацію Марса з термоядерних бомбардувань. Маск назвав Червону планету негостинною, а її тераформування (зміну клімату до придатних для життя умов) запропонував почати з створення парникового ефекту шляхом нагрівання атмосфери Марса. На думку бізнесмена, зробити Марс більш схожим на Землю можна за допомогою термоядерних вибухів над полюсами планети.