Сонячний зонд NASA почав друге зближення з Сонцем

28 сiчня 13:45

Зонд зблизиться із зіркою в квітні.

 

Зонд NASA Parker Solar Probe 19 січня досяг афелія (найдальшої від Сонця точки) і почав друге зближення з зіркою. Як повідомляється на сайті агентства, максимальне зближення зонда з Сонцем відбудеться 4 квітня. Всього Parker здійснить 24 обльоту зірки.

Дослідники підкреслюють, що всі системи зонда працюють у штатному режимі, він почав передавати дані, які були зібрані під час першого зближення з Сонцем. На даний момент вчені отримали понад 17 гігабайт наукових даних, а повний обсяг даних буде одержано в квітні.

"Це був яскравий і захоплюючий перший обліт. Ми багато дізналися про те, як космічний апарат працює і реагує на сонячне середовище, і я з гордістю можу сказати, що прогнози команди були достатньо точними", - заявив голова місії Parker Енді Драйсман.

Parker Solar Probe обладнаний величезним тепловим екраном зі спеціального вуглепластикового матеріалу, що відбиває 99% світла і тепла. Його товщина – 11 сантиметрів, а довжина і ширина сягають декількох метрів.

Передбачається, що корпус зонда розігріватиметься до температур близько 1500 градусів Кельвіна і піддаватиметься дії потоку радіації, що перевищує фон на Землі у майже 500 разів.