Штучний інтелект не зміг перемогти пілота-людину в гонці дронів

11 грудня 12:39

Безпілотник, яким керувала людина, виявився швидшим.

 

Штучний інтелект програв пілотові-людині в гонці дронів, яка пройшла в Техасі. Як повідомляє Digital Trends, один з найкращих пілотів дронів у світі Габріель Кохер з Швейцарії переміг у змаганні зі штучним інтелектом, розробленим командою MAVLab з Нідерландів.

Обидва літальних апарати взяли участь в перегонах з перешкодами Drone Racing League. До цього часу в гонці брали участь тільки безпілотники, якими керували люди. Але з розвитком технології ШІ була проведена гонка Artificial Intelligence Robotic Racing: у ній і воювали квадрокоптери з подвійними процесорами Nvidia Xavier і чотирма камерами.

Кохер зміг провести свій апарат по "трасі" за шість секунд, тоді як дрону під управлінням ШІ знадобилося 12.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше штучний інтелект виявив ліки від малярії в зубній пасті. У ході дослідження вчені підключили штучний інтелект для аналізу того, як збудник, малярійний плазмодій, взаємодіє з триклозаном, антибіотиком із звичайної "лікувальної" зубної пасти. Цей антибіотик, як пояснюють біологи, пригнічує розмноження бактерій, заважаючи роботі одного з їхніх ключових ферментів, який відповідає за складання жирових молекул, необхідних для нормальної роботи клітинних стінок мікробів.