Штучний інтелект допоміг знайти невідомого предка людини

11 лютого 14:53

Стародавня популяція передала деякі гени сучасним людям.

 

Міжнародна група вчених виявила ознаки існування раніше невідомих предків сучасної людини. Як повідомляє Science Alert, невідома раніше стародавня популяція, яка передала деякі гени сучасним людям, була знайдена за допомогою штучного інтелекту.

Стародавні люди вийшли з Африки близько 80 тисяч років тому і розселилися на території інших континентів. Іноді вони схрещувалися з іншими представниками гомінід, неандертальцями і денисівцами. Тепер же за допомогою штучного інтелекту вчені знайшли ознаки того, що існував ще одна "примарна" популяція, з якою схрещувалися стародавні люди після того, як покинули Африку.

Дослідники використовували методи глибокого машинного навчання для аналізу давніх і сучасних геномів і виявили те, що вони називають "третьою интрогрессією". На думку дослідників, "примарна популяція" була або наслідком схрещування неандертальців і денисівців, або ж рано відокремилася від лінії денисівської людини. Вчені також наголошують, що в минулому році вдалося виявити рештки викопної дівчинки, яка була "гібридом" неандертальця і денисівця, що може свідчити на користь їхньої гіпотези.

Раніше вчені встановили, що гени неандертальців викликають депресії, нікотинову залежність і захворювання шкіри у сучасних людей.