Серійний 3D-друкований автомобіль буде випущений у 2017 році

04 листопада 16:50

На 3D-принтері створено близько 75% автомобіля.

 

Компанія Local Motors, яка спеціалізується на виробництві автомобілів за допомогою 3D-друку, представила електромобіль LM3D Swim. Презентація автомобіля пройшла в рамках виставки SEMA 2015.

За словами представників компанії, на 3D-принтері надруковано близько 75% автомобіля. При цьому автомобіль, який був представлений компанією, пройшов шлях від цифрової моделі до робочого прототипу всього за кілька місяців. До проходження сертифікаційних випробувань на безпеку компанія планує приступити у 2016 році.

Через модульну компоновку LM3D збірка готового автомобіля з блоків займає всього кілька годин. При цьому, відзначають в Local Motors, виробництво автомобіля з модулів обходиться дешевше, ніж традиційне складання. Докладні технічні характеристики електромобіля не повідомляються.

Читайте також: У Китаї розробили перший у світі 3D-біопринтер для друку кровоносних судин

Компанія почне приймати замовлення на серійне виробництво автомобіля у 2016 році, а його виробництво і доставка покупцям заплановані на початок 2017 року. У рік планується випускати 2400 моделей.

Раніше повідомлялося про те, що компанія Divergent Microfactories розробила прототип роздрукованої на 3D-принтері машини, який розганяється від 0 до 96 км на годину за 2,2 секунди.