Сайт Megaupload, закритий владою США, перезапущено

20 сiчня 09:52

Тільки за першу годину роботи нового сайту на ньому зареєструвалися 100 тис. осіб.

 

В інтернеті запущено новий сайт відомого файлообмінника Megaupload, стара версія якого була закрита рівно рік тому на вимогу американської влади. Про запуск нового порталу - mega.co.nz - у своєму Twitter повідомив його творець Кім Дотком.

В інтернет-блозі він уточнив, що тільки за першу годину роботи нового сайту на ньому зареєструвалося 100 тис. осіб.

Новий ресурс розміщено на серверах за межами США. Другу версію файлообмінника не спіткає доля Megaupload, заявив Дотком. "Повірте, це неможливо!" - підкреслив він.

Кім Дотком, справжнє ім'я якого Кім Шмітц, створив Megaupload в 2005 році. Файлообмінник довгий час займав 13-ий рядок рейтингу найбільш відвідуваних веб ресурсів світу: користувачі розміщували на ньому аудіо - і відеофайли, у тому числі захищені авторським правом. Щодня портал відвідували більше 50 млн користувачів. На популярний ресурс припадало близько 4% світового інтернет-трафіку.

19 січня 2012 року Федеральне бюро розслідувань США закрило файлообмінник.

Правоохоронні органи оцінили збиток власників авторських прав у 500 млн дол., а прибуток Megaupload від розміщення піратського контенту - в 175 млн дол.

20 січня Дотком було взято під варту, але 22 лютого його випустили під заставу. Засновник Megaupload заперечував усі висунуті йому звинувачення, що загрожують терміном до 20 років позбавлення волі. Він заявив, що не може нести відповідальність за користувачів, які викладали в мережу захищений авторським правом контент. За запитом Megaupload видаляв посилання на піратські файли. !zn

Читайте також:

Архів Megaupload тимчасово зроблять доступним для користувачів

Хакери почали мстити за Megaupload

Прокуратура США закрила найбільший файлообмінник Megaupload

Міліція закрила найбільший український файлообмінник ЕХ.UA