"Роскосмос" має намір відправити туристів за "гагарінським маршрутом"

19 лютого 12:29

Юрій Гагарін здійснив оберт навколо Землі у 1961 році.

 

Російська держкорпорація "Роскосмос" має намір відправити космічних туристів за "коротким гагарінським маршрутом", заявив на своїй сторінці в Twitter голова корпорації Дмитро Рогозін. Юрій Гагарін здійснив один оберт навколо Землі 12 квітня 1961 року.

Як зазначив Рогозін, "короткий маршрут" дозволить скоротити час підготовки туристів до польоту.

Крім того, "Роскомос" заявив про те, що підписав з компанією Space Adventure контракт на короткострокову доставку на борт Міжнародної космічної станції туристів. Два "непрофесійних космонавта" будуть доставлені на борт МКС у 2021 році.

Це буде перший після 10-річної перерви політ туристів на станцію. Перший політ був здійснений у 2001 році, а останній – восени 2009 року. За цей час МКС відвідало сім туристів.

У жовтні минулого року під час запуску астронавтів МКС сталася аварія.

Ракета-носій "Союз-ФГ" з пілотованим кораблем "Союз МС-10" стартувала з космодрому Байконур вранці 11 жовтня. На борту корабля знаходився астронавт NASA Нік Хейг і космонавт "Роскосмосу" Олексій Овчінін. На 119 секунді польоту сталася аварія, після чого екіпаж перейшов в режим балістичного спуску. Капсула з астронавтами приземлилася в степи Казахстану.