Роскомнагляд завів адміністративну справу на Google

26 листопада 18:06

Компанія не підключилася до реєстру заборонених сайтів.

 

Роскомнагляд заявив про порушення адміністративноъ справи проти компанії Google. Як повідомляється на сайті регулятора, подібне рішення було прийнято через те, що компанія не підключилася до реєстру заборонених сайтів.

"За російським законодавством оператори пошукових систем зобов'язані виключати з результатів пошукової видачі посилання на ресурси з протиправною інформацією. Для цього вони повинні підключитися до федеральної державної інформаційної системи, що містить перелік заборонених інтернет-ресурсів. Раніше в результаті контрольних заходів Роскомнагляд встановив, що компанія Google, LLC не підключена до федеральної державної інформаційної системи", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в подібних випадках для юридичних осіб передбачено штраф у розмірі від 500 до 700 тисяч рублів (210-290 тисяч гривень). Розгляд справи відбудеться в грудні цього року.

У квітні російські користувачі зіткнулися з проблемами доступу до стартової сторінки сайту Google. У Роскомнагляді пояснили це тим, що Google дозволяє месенджеру Telegram використовувати свої IP-адреси для обходу блокування.