Російських хакерів викрили у підробці Wikileaks

17 сiчня 12:43

Дослідницький центр Spamhaus стверджує, що російські кіберзлочинці перехопили трафік з порталу Wikileaks.org, а саме: документи, розміщені на дзеркальному сайті, можуть бути підроблені і заражені вірусами. Адміністрація порталу називає звинувачення брехнею і звинувачує експертів у тиску на Wikileaks.

 

Експерти дослідницького центру Spamhaus підозрюють російських спамерів у захопленні сайту wikileaks.org, основного порталу Джуліана Ассанжа, на якому публікувалися конфіденційні матеріали Пентагону і дипломатичне листування американських посольств з офіційним Вашингтоном.

На початку тижня у Spamhaus помітили, що трафік wikileaks.org перенаправляється на дзеркальний сайт wikileaks.info, а цей портал має IP-адресу 92.241.160.0/19 на майданчику провайдера Webalta.

За даними Spamhaus, провайдер пов'язаний з «російськими кіберзлочинцями», а сама IP-адреса знаходиться у стоп-лісті Spamhaus з жовтня 2008 року.

У свою чергу, експерти знають Webalta і під іншим брендом - Wahome.

«Це відомий провайдер, з чиїх IP-адрес поширюються віруси, створюються зомбі-мережі і здійснюється інша нелегальна діяльність», - стверджують у Spamhaus.

Дзеркало Wikileaks за адресою російського хостинг-провайдера, за даними експертів, може бути небезпечним: «Архів документів Wikileaks, розміщений на цьому сайті, може бути заражений вірусами».

«Зараз портал Wikileaks.org перенаправляє відвідувачів на wikileaks.info, розміщений у Webalta. Виникає значний ризик широкого розповсюдження вірусів», - попереджають кібераналітики, додаючи, що контент порталу wikileaks.info не повністю збігається зі змістом офіційних «дзеркалок» сайту Джуліана Ассанжа - wikileaks.ch, wikileaks.is, wikileaks.nl.

Представник Wikileaks.info спростовує підозри експертів. «Це брехня, вони просто висловили свою думку», - йдеться в заяві адміністрації порталу.

У компанію Spamhaus стали надходити листи з погрозами: «Ви будете наступними». Анонімні недоброзичливці називають аналітиків «лапою американського уряду» і звинувачують у тиску на Wikileaks.

За матеріалами Газета.ru