Продажі iPhone X принесуть Samsung більше виручки, ніж Galaxy S8

03 жовтня 11:19

Samsung поставляє компоненти для iPhone.

 

Дані дослідження Counterpoint Technology Market Research показують, що продажі компонентів iPhone X принесуть Samsung на чотири мільярди доларів більше виручки, ніж компанія заробить на деталях для Galaxy S8 протягом 20 місяців після початку продажів iPhone X 3 листопада.

Очікується, що Apple продасть 130 мільйонів iPhone X, на кожному з яких Samsung заробить 110 доларів. За цей же час компанія продасть 50 мільйонів одиниць Galaxy S8, на кожній з яких заробить по 202 долари. Зрештою різниця складе чотири мільярди доларів.

За прогнозом аналітиків S&P, Apple і Samsung стануть компаніями з найбільшою виручкою у 2017 році, якщо виключити китайські банки. Але Apple потрібні екрани і пам'ять від Samsung, щоб виробляти iPhone. Останній приніс Купертіно дві третини з 215,64 мільярда доларів виручки за 2016 фіскальний рік. Samsung потрібні замовлення Apple, що змушують працювати бізнес з виробництва компонентів. Він приніс південнокорейській фірмі 35% загальної виручки у 195 мільярдів доларів за минулий рік і більше половини її 25,6 мільярда доларів операційного прибутку.

Apple представила iPhone X на презентації 12 вересня. Новинка оснащена безрамковим OLED-дисплеєм діагоналлю 5,8 дюйма, а розблокування пристрою здійснюється за допомогою системи розпізнавання облич, яка прийшла на зміну сканеру відбитків пальців.