Помилка в FaceTime дозволяє підслуховувати інших: як відключити сервіс

30 сiчня 11:37

Уразливість дозволяє отримувати аудіо з пристрою користувача до того, як він візьме трубку.

 

У роботі сервісу для відео та аудіо-дзвінків FaceTime від компанії Apple була виявлена небезпечна уразливість, яка дозволяє чути іншого користувача або отримувати дані з його фронтальної камери до того, як він відповість на дзвінок.

Звук з пристрою іншої людини можна почути, якщо під час набору номера провести пальцем вгору по екрану і додати контакт до групового викликом. До фронтальної камері пристрою можна отримати доступ, якщо користувач, якому адресований дзвінок, натисне на кнопку перемикання гучності.

Як повідомляє AIN, вразливість актуальна для всіх iOS-пристроїв під управлінням iOS 12.1, а також macOS-комп'ютерів. Apple обіцяє випустити оновлення, що дозволить вирішити проблему. До тих пір, поки цього не буде зроблено, можна відключити сервіс на пристрої.

Як відключити FaceTime

На iOS

  • Запустіть "Налаштування".
  • Перегорніть до розділу FaceTime.
  • Вимкніть верхній тумблер.

На Mac

  • Запустіть додаток FaceTime.
  • Відкрийте розділ FaceTime в меню-барі.
  • Натисніть "Відключити FaceTime".

Читайте також: У смартфонах на Android виявлена небезпечна уразливість

Нагадаємо, 12 вересня Apple представила iPhone XS і iPhone XS Max. Нові смартфони оснащені безрамковим дисплеєм діагоналлю 5,8 та 6,5 дюйма і "найпотужнішим" процесором А12 Bionic. Головним нововведенням новинок стала наявність двох SIM-карт: однієї фізичної і eSIM. Для ринку Китаю буде створена модель iPhone XS Max з двома фізичними SIM-картами.