Pokémon Go: як завантажити нову гру в Україні

14 липня 13:03

Офіційний реліз гри запланований в Україні на більш пізній час.

 

Гра для смартфонів Pokémon Go, офіційний реліз якої відбувся 6 липня, стрімко набирає популярність у світі. Незважаючи на те, що спочатку вона була доступна тільки в США, Новій Зеландії та Австралії, користувачі проводили в ній більше часу, ніж в Instagram і WhatsApp, а в США Pokémon Go обійшла за популярністю Twitter.

Сьогодні гра стала доступною для користувачів Великобританії та Німеччини, а її офіційний реліз в Україні відбудеться трохи пізніше. Разом з тим, Pokémon Go можна встановити до української прем'єри.

Власникам iOS-пристроїв для цього потрібно змінити країну прив'язки Apple ID на ту, в якій офіційний реліз гри вже відбувся.

Читайте також: The Game Awards: підведені підсумки 2015-го ігрового року

Для цього потрібно:

  1. Вийти з свого облікового запису Apple ID в App Store.
  2. Змінити в "Налаштуваннях" "Мова і регіон" на один з підтримуваних.
  3. Почати завантажувати будь-який додаток в App Store, після чого буде запропоновано завести Apple ID.
  4. Зареєструвати Apple ID на іншу пошту, вказавши в якості країни проживання одну з підтримуваних. При цьому необхідно буде вказати також нові адресу та індекс. Індекс треба ввести справжній. Вводити банківські реквізити не варто.
  5. Після цього можна встановити Pokémon Go на свій пристрій.

Варто відзначити, що перехід на початковий Apple ID можливий, але в цьому випадку оновлення гри будуть недоступні.

Користувачам Android доведеться завантажувати гру на сторонніх ресурсах як APK-файл.

Для цього потрібно:

  1. Дозволити установку на пристрій додатків з Google Play в налаштуваннях "Блокування екрану і безпека"
  2. Завантажити інсталяційний файл гри
  3. Здійснити установку гри з інсталяційного файлу

Варто врахувати, що гра доступна для користувачів Android версії 4.4 і вище, а також не запуститься на пристрої з процесорами компанії Intel. Крім того, встановлена подібним чином гра оновлюватися не буде.

На даний момент невідомо, як буде відбуватися перехід з неофіційної версії гри на офіційну, і чи збережуться при цьому результати. Тому для багатьох гравців більш доцільним буде дочекатися офіційного релізу гри в Україні, що дозволить завантажувати її з офіційних магазинів додатків і користуватися оновленнями.

Раніше повідомлялося про те, що вихід Pokemon Go призвів до рекордного росту акцій Nintendo. За дві біржові сесії капіталізація Nintendo зросла на 7,1 мільярда доларів. Зростання акцій почався в п'ятницю, 8 липня. 11 липня папери на Токійській біржі подорожчали більш ніж на 25%, продемонструвавши рекордний ріст для компанії з 1983 року.