Пішов з життя лауреат Нобелівської премії з медицини Стенлі Коен

08 лютого 13:21

Вчений помер у віці 97 років.

 

Біохімік Стенлі Коен, який у 1986 році був удостоєний Нобелівської премії з фізіології або медицини, помер у віці 97 років. Як повідомляє приватний дослідницький університет Вандербільта, заслуженим і почесним професором якого був учений, він помер 5 лютого.

Коен отримав Нобелівську премію разом зі своєю колишньою колегою Ритою Леві-Монтальчіні. Вони були нагороджені за відкриття епідермального чинника росту і його рецептора.

"Відкриття доктором Коеном рецептора EGF докорінно змінило перспективи для мільйонів хворих на рак в усьому світі",- заявив декан Медичного факультету університету Джефф Балсер.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Коен народився у 1922 році в Нью-Йорку, в 1943 році він закінчив Бруклінський коледж, де спеціалізувався на хімії і біології. У 1948 році вчений отримав докторський ступінь з біохімії в Мічиганському університеті.

Вважається, що історія генної медицини почалася в 1972 році, коли Коен разом з біологом Гербертом Бойером виявили явище кон'югації, тобто прямого перенесення фрагментів ДНК від однієї бактерії кишкової палички до іншої при безпосередньому контакті цих клітин.