Палеонтологи описали новий вид мегараптора

21 липня 15:21

Динозавр був гігантським хижаком, який пересувався на двох лапах.

 

Американські дослідники описали новий вид динозавра, рештки якого були виявлені ними ще 10 років тому. Як повідомляє CBC News, новий аналіз решток показав, що ящір, ймовірно, є новим видом мегараптора.

Знайдені рештки включали в себе кілька видів теропод: мегараптора, оркораптора і аеростеона, динозавра середник розмірів, який мав клішні і великі кістки, заповнені повітрям. Раптори населяли Землю близько 80 мільйонів років тому.

На виявлення нового виду мегараптора вказує розташування клешень. Як заявив один з авторів дослідження, "те, що раніше вважалося клешнею, розташованою на нозі, насправді являло собою частину руки". Крім того, вчені визначили, що стегнові кістки динозавра були заповнені повітрям, досить незвичайна деталь для кісток гігантського ящера.

На думку дослідників, виявлення нового виду мегараптора допоможе їм простежити за еволюційним розвитком цієї групи динозаврів.

Раніше повідомлялося про те, що на Алясці були виявлені рештки унікального арктичного динозавра. У довжину даний динозавр досягав близько 7,5 м. У часи Ugrunaaluk kuukpikensis Арктика була вкрита хвойними лісами, а середньорічна температура була +7 градусів за Цельсієм.