Nokia запустила до продажу динамічну велосипедну «зарядку» для телефонів

03 лютого 23:18

Компанія Nokia розпочала в Європі продажі велосипедного зарядного пристрою для своїх телефонів. Сталося це трохи пізніше, ніж очікувалося, та й ціна виявилася вдвічі більшою за заявлену раніше.

 

Спочатку було заявлено, що такий зарядний пристрій буде запущено до продажу вже наприкінці грудня 2010 року. З яких причин сталася затримка на кілька місяців, у Nokia не уточнили.

У набір зарядного пристрою входить: зарядний пристрій, кріплення, динамо-генератор, який створює електрику в міру крутіння коліс велосипеда. Всі елементи перевірені на працездатність у важких погодних умовах. Також у комплект входить пластикова коробка, яка оберігатиме телефон від потрапляння дощу.

Nokia запевняє, що за 10 хвилин їзди в середньому темпі телефон підзарядиться на 28 хвилин розмови. Заряджання розпочинатиметься зі швидкості 6 кілометрів за годину. Максимальна швидкість - 50 кілометрів за годину. Щоправда, необхідно враховувати ще й індивідуальні особливості кожного окремого телефону - тип акумулятора, нюанси модельного ряду. Всі ці складові впливатимуть на швидкість заряджання мобільного терміналу.

Придбати таку зарядку можуть ті, чия модель може приєднувати двоміліметровий роз'єм, застосовуваний у мобільниках Nokia. Ціна ж в Європі дорівнює 30 євро (41 долар).

Дата виходу на український ринок і ціна для України поки невідомі.

За матеріалами Electronista