Неандертальці виявилися хорошими пірнальниками

16 сiчня 16:51

Неандертальці діставали з моря все, що їм було необхідно.

 

Міжнародна група вчених заявила про те, що неандертальці прекрасно плавали і могли діставати з моря все, що їм було необхідно. До таких висновків дослідники прийшли, проаналізувавши 171 знаряддя праці, яке було знайдено під час розкопок в Італії, повідомляє "Популярная механика".

Печера Гротта де Мосцеріні була відкрита у 1949 році. Вік артефактів, які були в ній знайдені, становить близько 70 тисяч років. Ця печера більше недоступна для вчених, але аналіз раковин молюсків, які були знайдені у ній, показав, що неандертальці були набагато розумнішими, ніж вважалося до цього.

Дослідники впевнені, що раковини не просто знайшли на березі і перетворили на знаряддя праці. Більшість з них дістали з морського дна разом з істотами, які жили в них. Багато з раковин використовувалися в якості гострих інструментів. Разом з тим, вчені поки не знають, чи з'їдали чи неандертальці молюсків, яких у них знаходили.

Дослідники стверджують, що неандертальці пірнали за раковинами на глибину двох-чотирьох метрів. Тобто, у них був високий рівень адаптивності, і вони легко пристосовувалися. Крім того, вони ловили рибу і користувалися пемзою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені встановили, що гени неандертальців викликають депресії, нікотинову залежність і захворювання шкіри у сучасних людей.