NASA запустить дрон для пошуку життя на супутнику Сатурна

29 червня 11:08

Дрон прибуде на Титан у 2034 році.

 

NASA має намір відправити дрон на супутник Сатурна Титан. Відзначається, що літальний апарат дослідить десятки перспективних місць на небесному тілі і вивчить хімічні процеси, які могли б призвести до появи життя, повідомляє ВВС.

Місія отримала назву Dragonfly, вартість проекту оцінюється в мільярд доларів. Дрон запустять у 2026 році, він досягне Титану у 2034. Спочатку літальний апарат приземлиться у дюні Шангрі-Ла, яка схожа на дюни в Намібії. Він буде досліджувати місцевість короткими перельотами, опускаючись, щоб взяти зразки.

Крім того, дрон досягне ударного кратера Селек, оскільки існують свідчення наявності рідкої води і органіки в ньому. Ймовірно, вони існували там кілька тисяч років.

"Те, що дійсно хвилює мене в цій місії, це той факт, що на Титані є всі ключові інгредієнти, необхідні для життя. Рідка вода і рідкий метан. У нас є складні молекули на основі органічного вуглецю. І є енергія, яка, як ми знаємо, необхідна для життя. Таким чином, ми маємо можливість спостерігати за процесами на Титані, які відбувалися на ранній Землі, коли почало формуватися життя, і, можливо, навіть умови, які могли б зберегти життя сьогодні", - заявив доктор Лорі Глейз, директор напрямку з вивчення планет в NASA.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше команда місії Cassini припустила, що у морях на Титані, можуть існувати сильні течії, викликані великими потоками сонячної енергії.