NASA скасувало політ на Марс, запланований на березень

23 грудня 01:52

Наступна така можливість з'явиться лише у 2018 році.

 

Космічне агентство NASA скасувало політ дослідного корабля Insight на Марс, який був запланований на березень 2016 року, з-за виявлених технічних несправностей, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Причиною скасування польоту стало порушення вакуумної оболонки навколо датчиків одного з головних наукових інструментів апарату - сейсмометра, наданого Французьким космічним агентством.

"Це рішення прийнято, зважаючи на безуспішні спроб ліквідувати приплив повітря на ключовий компонент дослідного вантажу", − уточнили в NASA.

Insight повинен був вивчати геологічну структуру поверхні Марса і зміни температури в атмосфері. Після запуску в березні він повинен був приземлитися на поверхню Марса у вересні.

Можливість запуску якого-небудь космічного апарата на Марс з'являється раз на два роки, так що наступний подібний випадок представиться в 2018 році. В NASA поки не підтвердили ці плани, пославшись на фінансові обмеження.

Читайте також: Марсохід Curiosity передав на Землю детальні фото піщаних дюн в околицях гори Шарп

20 грудня вчені з Північної Дакоти провели випробування прототипів скафандрів, які планувалося використовувати під час висадки на Марс.

Космічний центр NASA розробив два прототипи скафандрів, розроблені для роботи в умовах низької гравітації і невагомості. Скафандри пройшли випробування в умовах американської пустелі, а потім їх перевірка була проведена на симуляторі у Флориді.

Раніше фахівці NASA провели випробування нових теплових екранів для космічних кораблів, які дозволять захистити корабель від спеки під час занурення в атмосферу планети і зробити уповільнення на необхідній висоті під час висадки на Марс.