NASA прокоментувало появу запаху спирту на МКС

11 травня 12:04

Концентрація спирту не представляла ніякої загрози для екіпажу станції.

 

NASA підтвердило підвищення концентрації ізопропілового спирту на борту Міжнародної космічної станції, повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника управління Деніела Хуота. Відзначається, що концентрація речовини не представляла загрози екіпажу станції.

"Було кілька повідомлень про це під час місії. Підвищення концентрації ізопропілового спирту в атмосфері [МКС], хоча і представляло інтерес, не було визначною подією і не несло ризику для екіпажу. Команди фахівців продовжують вивчати всі джерела ізопропілового спирту на борту, щоб точно визначити, що сталося", - сказав Хуот.

Він також додав, що фахівці на Землі працюють над тим, щоб системи станції не зачепило в тому випадку, якщо рівень концентрації спирту підніметься до значного рівня.

Про появу запаху спирту на МКС після стикування корабля Dragon заявив керівник Центру підготовки космонавтів (ЦПК) імені Гагаріна Павло Власов. У ЦПК заявили про те, що концентрація сполуки підвищилася з однієї десятої міліграма до шести міліграмів на кубічний метр. Після включення системи очищення повітря її вдалося знизити приблизно до двох міліграмів.