NASA представило знімок третього супутника Плутона у високій якості

20 грудня 12:16

Фото було зроблено 14 липня 2015 року.

 

Представлений новий знімок супутника Плутона
Представлений новий знімок супутника Плутона

Дослідники місії New Horizons опублікували нове фото Нікса – третього за величиною супутника Плутона. Повідомлення про це було опубліковано на офіційному сайті NASA.

Зображення було зроблено з допомогою Multispectral Visible Imaging Camera, встановленої на борту New Horizons. Знімок був зроблений 14 липня, коли станція знаходилася на відстані 23 тисяч кілометрів від поверхні Никса.

Довжина освітленої сторони супутника становить близько 47 кілометрів, а ширина – 19 кілометрів. Нове зображення дозволить дослідникам більш повно вивчити геологію Никса.

Читайте також: NASA опублікувало фото поверхні Плутона в найвищій на сьогоднішній день роздільній здатності

New Horizons - автоматична міжпланетна станція NASA, запущена в рамках програми "Нові рубежі" (New Frontiers) і призначена для вивчення Плутона і його природного супутника Харона.

Запуск було здійснено 19 січня 2006 року, з прольотом Юпітера (і гравітаційним маневром в його полі тяжіння) у 2007 році і Плутону - в 2015 році. Повна місія станції New Horizons розрахована на 15-17 років.

Станція New Horizons максимально наблизилася до Плутона (12,5 тисяч км) 14 липня 2015 року в 14:50 за київським часом. Космічний апарат протягом 30 хвилин повинен був провести близько 150 наукових вимірювань. Однак існувала ймовірність, яка дорівнює 0,01%, що New Horizons може бути втрачено через зіткнення з частинками космічного пилу і великими тілами. Після прийняття "дзвінка" від міжпланетної станції, вчені переконалися в успішному виконанні нею своєї головної місії.

Очікується, що в 2019 році станція досягне планетоїда 2014 MU69 – об'єкта в поясі Койпера, обраного в якості можливої нової цілі для New Horizons.