NASA показало знімки InSight і Curiosity з космосу

18 жовтня 15:28

Знімки зроблені на відстані 272 кілометрів від поверхні Марса.

 

Апарат NASA Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) передав на Землю знімки ровера Curiosity і модуля InSight, які знаходяться на поверхні Марса. Як повідомляється на сайті агентства, знімки були зроблені 23 вересня на відстані 272 кілометрів від поверхні Червоної планети.

MRO займався вивченням регіону посадки InSight, нагір'я Елізій, в пошуках змін рельєфу. В результаті йому вдалося отримати знімок модуля, на якому можна побачити його сонячні панелі, довжина яких від одного краю до іншого становить шість метрів. Крім того, на фотографії помітний захисний купол, який оточує сейсмограф апарату.

MRO також зробив знімок марсохода Curiosity, який розташовується на відстані 600 кілометрів від InSight. На знімку навіть можна помітити сліди від коліс ровера.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

InSight здійснив посадку на Марс 26 листопада. Місія апарату розрахована на два роки, цей час він буде збирати дані про внутрішню будову і склад Марса. Це дозволить дослідникам отримати додаткові відомості про те, як були сформовані кам'янисті космічні тіла в Сонячній системі.