NASA показало панорамне відео хребта Віри Рубін

11 лютого 13:52

Панорама була знята масоходом Curiosity в кінці грудня.

 

NASA показало панорамне відео хребта Віри Рубін, яке було складено з фотографій, зроблених марсоходом Curiosity. Як наголошується на сайті агентства, марсохід вже покинув хребет і прямує до своєї наступної мети.

Панорамний знімок був зроблений марсоходом 19 грудня, 15 грудня ровер пробурив 19 заглиблення в регіоні під назвою Рок Хол. На відео можна побачити не тільки хребет Віри Рубін, але і наступний пункт призначення Curiosity - глиняні відкладення, що отримали назву Glen Torridon, а також дно кратера Гейла.

Незважаючи на те, ровер вже покинув хребет Віри Рубін, вчені продовжують аналізувати інформацію про нього. Дослідники поки не можуть пояснити, чому хребет протистоїть ерозії, на відміну від порід навколо нього, але змогли дізнатися, що він сформувався з осадових порід на дні древнього озера.

Раніше вчені з Національного астрофізичного інституту в Болоньї заявили про те, що їм вдалося знайти свідчення наявності рідкої води на Марсі. Озеро діаметром близько 20 кілометрів розташовується під кригою на Південному полюсі Червоної планети. Наголошується, що це перше свідчення наявності рідкої води на Марсі на даний момент.