NASA опублікувало панораму Марса під час піщаної бурі

09 вересня 04:30

Панораму Червоної планети зняв марсохід Curiosity.

 

NASA опублікувало панорамне відео поверхні Марса, яке зробив марсохід Curiosity. На відео, опублікованому на сайті агентства, можна побачити не тільки поверхню Червоної планети, але і пил, що осів на ровері під час піщаної бурі.

Відео було знято 9 серпня, коли Curiosity знаходився на нижньому уступі хребта Віри Рубін. Марсоходу вдалося зняти те, як змінилася марсіанська атмосфера під час бурі. Крім того, на відео можна роздивитися також сам марсохід і той вплив, який справила на нього буря.

На задньому плані можна побачити наступну ціль марсохода – область Стоєр, яка була названа на честь шотландського міста, в озерних відкладеннях якого були зроблені відкриття, що стосуються життя в далекому минулому Землі.

Піщана буря накрила Марс 30 травня і незабаром набула глобального характеру. Вона стала причиною того, фахівцям NASA довелося перевести марсохід Opportunity в кризовий режим. З тих пір агентству не вдавалося встановити зв'язок з ровером, але буря почала вщухати, що свідчить про те, що незабаром він може відновити свій запас енергії.