На сервіс Zoom подали до суду за розголошення особистих даних

31 березня 11:50

Користувачі звинувачують сервіс у передачі даних Facebook та іншим компаніям.

 

У США проти програми для відеоконференцій Zoom подали позов до суду, звинувачуючи її в поширенні особистих даних користувачів. У позові стверджується, що програма збирає дані, коли користувач її встановлює, а потім передає їх стороннім компаніям без попередження, повідомляє Bloomberg.

Позов поданий до федерального суду Сан-Хосе (Каліфорнія). У ньому стверджується, що політика конфіденційності Zoom не містить відомостей про те, що програма містить код, передає особисті дані Facebook і, можливо, іншим компаніям. Позивач стверджує, що "абсолютно неадекватні заходи з розробки програм і забезпечення безпеки призвели і будуть приводити до несанкціонованого розголошення особистої інформації користувачів".

Акції компанії Zoom зросли в цьому році більш ніж у два рази, вона стала однією з небагатьох, на кого карантин, пов'язаний з поширенням коронавіруса, вплинув позитивно. Це пов'язано з тим, що сервіс відеоконференцій використовується для проведення зустрічей онлайн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше соцмережі Facebook та Twitter повідомили про витік даних сотень користувачів Android. Причиною витоку стало використання власних акаунтів у цих соцмережах для входу в окремі додатки.