На пляжі у Фінляндії помітили незвичайне природне явище

08 листопада 12:30

Пляж вкрили тисячі крижаних куль.

 

Фотограф-любитель Рісто Матіола помітив на острові Хайлуото між Финляндією та Швецією "крижані яйця" - тисячі крижаних куль, які вкрили пляж. Як повідомляє ВВС, це сталося через рідкісне поєднання вітру і хвиль, які "закруглили" шматочки льоду.

За словами фотографа, кулі вкрили приблизно 30 метрів пляжу, вони розташовувалися уздовж лінії води. Найменші з них були розміром з куряче яйце, а найбільші – як футбольний м'яч.

За словами експерта BBC Weather Джорджа Гудфеллоу, для формування "яєць" потрібна холодна і вітряна погода. Вони з'являються з шматків більшої крижини, які стикаються один з одним через хвилі і набувають круглої форми.

"Вони можуть "рости" через те, що морська вода намерзає на них, і це також округлює їх. У результаті отримуємо гладкі крижані кулі, які потім виносить на берег", - зазначив він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

У лютому аномальні морози, які вдарили в США, призвели до появи незвичайного явища, яке називають "крижаними землетрусами" або кріосейсамами. Жителі Чикаго скаржилися на гучні, лякаючі звуки, які були викликані подібними явищами.