На одному з малюнків у Лондоні знайшли відбиток пальця Леонардо да Вінчі

04 лютого 12:29

Малюнок датується 1509-1510 роками.

 

Дослідник Алан Донніторн виявив на одному з малюнків у Королівській колекції Великої Британії відбиток пальця, який, імовірно, належав Леонардо да Вінчі. Як повідомляє The History Blog, вчені і раніше знаходили відбитки пальців на малюнках да Вінчі, але, на думку дослідників, цей "найбільш ймовірно" належить самому художнику.

Малюнок "Серцево-судинна система і головні органи жінки" був створений близько 1509-1510 років. Відбиток великого пальця був знайдений на лівій стороні малюнка поруч з рукою зображеної людини. Він був залишений тими ж червоними чорнилами, які використовувалися для створення малюнка. Крім того, на зворотному боці аркуша знайдений також відбиток вказівного пальця.

У Королівську колекцію входить 550 малюнків художника, її почали збирати незабаром після його смерті. У травні цього року у Великій Британії будуть відзначати 500-річчя смерті да Вінчі. З цієї нагоди з 1 лютого по 6 травня буде проведено 12 одночасних виставок малюнків Леонардо по всій Великій Британії. Анатомічний малюнок з відбитком пальця художника буде виставлено в Національному музеї Кардіффа.

Раніше повідомлялося про те, що письменник Волтер Айзексон у новій біографії Леонардо да Вінчі розкрив незвичайні властивості кришталевої кулі, яку тримає в руках Ісус Христос на портреті "Спаситель світу".