На Гаваях знайдена квітка, що вважалася вимерлою

24 квiтня 16:53

Останній раз живого представника цього виду бачили у 2009 році.

 

Співробітники Національного тропічного ботанічного саду на Гаваях з допомогою дрона виявили рослину Hibiscadelphus woodii. Як повідомляє N+1, останній раз живого представника цього виду бачили у 2009 році, а з 2016 року він вважався вимерлим.

За словами представників парку, в роду Hibiscadelphus вісім видів, з яких шість вважалися вимерлими. Разом з тим, можливо, що й інші представники цього роду насправді вижили і їх вдасться виявити в майбутньому.

Hibiscadelphus woodii – це ендемік острова Кауаї, який росте на крутих обривах. Рослина зустрічається тільки в районі долини Калалау і виростає до 2-2,5 метрів у висоту. Вперше рослину було виявлено в 1991 році, а описано через чотири роки. Спочатку було знайдено чотири рослини, але потім кругляк придавив три з них і залишилася тільки одна, яку останній раз бачили живою у 2009 році, а два роки потому вона була знайдена вже мертвою. У 2016 році Hibiscadelphus woodii визнали вимерлим.

Раніше на Галапагоських островах була знайдена черепаха, яка є представником виду, якого ніхто не бачив протягом 113 років, який вважався вимерлими. На острові Фернандіна вчені виявили самку Chelonoidis phantasticus.