На Алясці знайшли останки унікального арктичного динозавра

23 вересня 05:41

Вчені знайшли 6000 кісток Ugrunaaluk kuukpikensis.

 

На самому півночі Аляски вчені знайшли останки динозавра, що жив приблизно 70 млн років тому, який отримав назву Ugrunaaluk kuukpikensis, що означає "стародавня тварина річки Колвілл", передає видання Los Angeles Times.

У довжину даний динозавр досягав близько 7,5 м. В часи Ugrunaaluk kuukpikensis Арктика була вкрита хвойними лісами, а середньорічна температура була +7 градусів за Цельсієм.

Вчені вважають, що є кілька способів, які дозволяли динозаврам виживати при таких температурах: хижі динозаври були покриті пір'ям, а травоїдні нагромаджували значні запаси жиру в організмі.

Повідомляється, що палеонтологи знайшли фактично повний комплект останків Ugrunaaluk kuukpikensis, а це – близько 6000 кісток.

Дослідники з Единбурзького університету та Китайської академії геологічних наук виявили в провінції Ляонін КНР добре збережені останки нового виду динозавра, тіло якого було вкрите складно влаштованими пір'ям. Як вважають палеонтологи, цей динозавр належить до раніше невідомого виду із сімейства дромеозаврид (Dromaeosauridae), до якого відноситься так само і широко "розрекламований" велоцираптор.