Mozilla Firefox захищатиме користувачів від моніторингу

25 сiчня 01:22

Нова версія інтернет-браузера Mozilla Firefox захистить користувача від небажаного моніторингу його активності в мережі. Опція Do Not Track сигналізуватиме веб-сайтам, що користувач не згоден на такий моніторинг.

 

Цю інформацію зазвичай відстежують компанії для рекламних цілей: дані збирають через пошукові інструменти, й реклама з’являється відповідно до вподобань користувачів.

«Найефективніше опція працюватиме, якщо застосовуватиметься в браузері й на сайті. Ми розуміємо цю проблему та намагатимемося встановити інструмент на версіях Firefox, що з’являться в майбутньому», - заявив представник Mozilla Алекс Фоулер.

Таким чином, Firefox стане першим браузером, який відповідатиме рекомендації Федеральної торгової комісії США. У грудні 2010 року FTC закликала учасників ринку створити систему, що дозволить інтернет-користувачам захиститися від небажаного збору персональних даних. Представник Білого дому закликав створити аналоги білля про права для користувачів інтернету. Законодавці оголосили про плани зайнятися питанням захисту приватної інформації в мережі в 2011 році.

Розробник Internet Explorer - корпорація Microsoft - у грудні 2010 року оголосив про плани встановити на 9-ту версію браузера функцію блокування сайтів компаній, які збирають персональні дані. Очікують, що Google в понеділок оголосить про вихід аналогічного інструмента Keep My Opt-Outs. Але Microsoft і Google - найбільші провайдери рекламних площ в мережі, а цей бізнес пов'язаний з моніторингом активності користувача, зазначає директор з розвитку Cominfo Consulting Євген Соломатін. Це може стати конфліктним моментом при створенні бар'єрів для збору даних інтернет-користувачів.

За матеріалами PC World