Microsoft продав близько 2 мільйонів Windows Phone 7

28 сiчня 00:09

Згідно з офіційною заявою корпорації Microsoft, у минулому кварталі вона продала близько двох мільйонів ліцензій на операційну систему Windows Phone 7.

 

Згідно з інформацією виробника, рівень вдоволення покупців даної ОС становить більше 93%. Також Microsoft констатує, що впізнаваність бренду Windows Phone 7 за минулий квартал зросла на 22% до 66%. Проте представники компанії утрималися від прогнозів на майбутнє, заявивши лише, що компанія збирається трохи «змінити» розподіл сил на ринку смартфонів.

Корпорація порадувала користувачів Windows Phone 7 тим, що програмісти компанії вже створили близько 6,5 тисяч додатків.

«Продажі дуже важливий показник, але для нової платформи в далекій перспективі , на нашу думку, важливішими є показники вдоволення споживачів і рівень підтримки» - заявив Грег Салліван, старший менеджер Microsoft.

Офіційний реліз платформи Microsoft відбувся 21 жовтня для Європи й 8 листопада для США.

Частка Microsoft на ринку смартфонів знизилася до рівня 2,8% у третьому кварталі 2010 року, в той час як роком раніше ця цифра дорівнювала 7,9%. Також зменшилася частка Apple'siOS з 17,1% до 16,7%. Безумовним лідером наразі є операційна система Android, частка якої за рік збільшилася з 3,5% до 25,5%.

За матеріалами Bloomberg