Microsoft примусово оновить застарілі браузери Internet Explorer

19 грудня 09:00

Корпорація Microsoft почне у примусовому порядку переводити користувачів на нову — 9-ту — версію браузера Internet Explorer (IE).

 

Корпорація Microsoft почне у примусовому порядку переводити користувачів на нову - 9-ту - версію браузера Internet Explorer (IE).


Автоматичне оновлення для операційних систем Windows XP, Vista і 7 стартує у січні наступного року. Першими оновлення отримають користувачі із Австралії та Бразилії, повідомляється у блозі розробників.

IE9 буде завантажено лише на ті комп'ютери, в яких ввімкнена функція автоматичного оновлення. Встановлення цієї та всіх наступних версій інтернет-оглядача Microsoft планується проводити "у німому режимі", не відволікаючи уваги користувачів (така можливість давно реалізована у Chrome і Firefox).

Оновлення у першу чергу отримають ті країни, де досі домінує ОС Windows XP з IE6. Ця версія браузера, випущена десять років тому, не підтримує майбутні веб-стандарти HTML5 та CSS3, і містить безліч вразливостей. За даними Secunia.com, у "шістці" налічується понад 200 "дірок", для 15% з яких Microsoft так і не випустила латку.

Згідно зі статистикою StatCounter за листопад, IE залишається найпопулярнішим браузером у світі - ним користуються з 40,6% комп'ютерів. Другий рядок з 25,7% займає браузер Chrome від Google, що обігнав нещодавно Mozilla Firefox, у якого тепер третє місце (25,2%). На Apple Safari в листопаді припало 5,9% користувачів, а на Opera - 1,8%.