Microsoft визнала прослуховування голосових даних користувачів Cortana і Skype Translator

15 серпня 12:05

Повідомлення можуть прослуховувати працівники компанії або підрядники.

 

Компанія Microsoft визнала, що її працівники або підрядники можуть прослуховувати звукові повідомлення, записані голосовим помічником Cortana або Skype Translator. В оновленій політику конфіденційності компанії сказано, що персональні дані користувачів обробляють як автоматично, так і залучаючи людей, повідомляє Motherboard.

"Ми зрозуміли, на підставі питань, які почали підніматися останнім часом, що ми можемо робити нашу роботу краще, зазначивши, що люди іноді можуть прослуховувати контент", - заявив представник Microsoft. Раніше портал дізнався про те, що сторонні компанії могли прослуховувати повідомлення, які містили, зокрема, особисту інформацію користувачів.

Відзначається також, що раніше розділ FAQ на сайті компанії не містив інформації про те, що люди можуть отримати доступ до даних користувачів. Тепер же Microsoft оновила цей пункт.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше компанія Apple припинила програму контролю якості Siri, в рамках якої сторонні компанії слухали запити користувачів для того, щоб перевірити коректність роботи голосового помічника. Компанія має намір переглянути процес, закладений в основу програми.