Microsoft почала продавати Windows 10

29 липня 08:39

Американська Microsoft в середу почала продажі операційної системи Windows 10.

 

Користувачі Windows 7 і Windows 8.1 зможуть встановити нову версію безкоштовно.

В Windows 10 розробники повернули меню "Пуск", операційна система "швидко запускається, швидко відновлює роботу і дозволяє вкрай економно витрачати заряд акумулятора". Платформа оптимізована під управління за допомогою клавіатури і сенсорного екрану.

У Windows 10 з'явиться новий браузер Microsoft Edge, який змінить Internet Explorer. Компанія позиціонує його як "вдосконалений і швидкий".

Microsoft отримує від продажів Windows млрд, більше 2/3 своєї виручки. Попередня версія операційної системи була сприйнята користувачами в цілому негативно, корпоративні клієнти так і не перейшли на Windows 8. На цей раз компанія зробила особливі зусилля, щоб підготувати користувачів і врахувати їхні побажання.

За даними опитувань керівників IT-служб компаній, які наводить The Wall Street Journal, 73% з них сказали, що їх компанії планують перейти на Windows 10 протягом двох років.

За словами експертів, компанії зацікавлені в новому, зокрема, через наявні в нових функціях у сфері захисту конфіденційної інформації, безпеки.

Напередодні, 28 липня, Microsoft почала процес попередньої установки Windows 10 на комп'ютери користувачів. Раніше повідомлялося, що Windows 10 буде безкоштовною протягом року.