Метеорологи помітили над США загадкову гігантську "пляму"

09 червня 04:30

На думку дослідників, це міг бути рой сонечок.

 

Метеорологи з Південної Каліфорнії помітили на радарах дивну гігантську пляму. Як повідомляє Science Alert, розміри плями становили 130 на 130 кілометрів і вона швидко посувалася на південь.

"Це дуже дивно, оскільки це був відносно ясний день і ми не очікували дощів або гроз", - заявив один з метеорологів Кейсі Освант. У регіоні, над яким знаходилася "пляма" не було зафіксовано жодних ознак дощу, але радарні зображення показували присутність безлічі об'єктів розміром з краплю. Спостерігачі помітили з землі кілька сонечок і припустили, що радари зафіксували пересування роя цих комах.

На даний момент невідомо, який саме вид сонечок пересувався в той момент, оскільки в Каліфорнії проживає близько 200 видів цих комах. Імовірно, це були Hippodamia convergens, які живляться попелицями і яких часто використовують для боротьби з шкідниками. На думку дослідників, тепла зима сприяла виживанню великої кількості сонечок.

Разом з тим, більшість особин у рої були сконцентровані в хмару, розміри якої не можна порівняти в зафіксованою плямою. Вони пересувалися на висоті 1,5 – 2,7 кілометра і займали регіон близько 16 кілометрів у поперечнику.

Деякі експерти, включаючи ентомологів і екологів, сумніваються у версії, що причиною плями на радарі були саме сонечка. Температура повітря не була оптимальною для комах, а комахи зазвичай утворюють рої з чисельністю кілька тисяч особин, а не десятків мільйонів.

Раніше французькі геологи заявили про те, що їм вдалося знайти можливу причину загадкових сейсмічних хвиль, які виникли біля острова Майотта на Коморських островах, і поширилися по всьому світу. На думку дослідників, причиною загадкового гула стала вулканічна активність, яка раніше ніде не спостерігалася.